2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Téli üzemmódra állt át a Magyar Közút

Az előrejelzések alapján még egy ideig várni kell, hogy az ekék és sószórók megkezdjék az új téli szezon első bevetését.

A közutasok addig sem tétlenkednek, hanem kihasználják a jó időt, így egy darabig az országos utak javítási munkáira koncentrálhatnak. Jogszabályi előírások szerint minden év november 10-én téli üzemmódra áll át a Magyar Közút. 24 órában, 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

A csütörtök délelőtti békéscsabai sajtótájékoztatón beszámoltak a téli időszakban használt gépparkról, a téli védekezési és elhárítási munkák ütemezéséről. Emellett a közlekedők számára is hasznos tanácsokat, információkat osztottak meg a szakemberek. Elhangzott, a Békés megyében található mind a négy mérnökség, a békéscsabai, a gyomaendrődi, az orosházi és a sarkadi is teljes mértékben felkészült a téli időszakra.

1476 kilométer úthálózata van a Magyar Közútnak Békés megyében. Télen 30 kombinált eszközzel, sószóróval és hóekével ellátott nehéz tehergépjárművekkel dolgoznak majd. Elhangzott, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy folyamatosan biztonságos úthálózatot biztosítsanak a közlekedőknek a téli időszakban is.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …