2024. április 20., szombat
FONTOS

Baleset-megelőzési programot tartottak időseknek Gyulán

Közel felére csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma az elmúlt másfél évtizedben, Békés megyében – derült ki szerda délelőtt Hudák Pál megyei rendőrfőkapitány-helyettes szavaiból, aki Gyulán, egy idősek számára szervezett programon beszélt térségünk baleseti statisztikáiról.

Elmondta, idén október végéig 391 balesetnél helyszíneltek a kollégái, ezek több, mint harminc százalékában érintett volt legalább egy 65 év feletti személy. 83 esetben pedig ennek a korosztálynak a tagjai voltak az okozók.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Gyulai Rendőrkapitányság a tolerancia nemzetközi napja alkalmából szervezte meg a Toleranciát az éveknek című baleset-megelőzési programot, melyre Gyula térségéből várták az időseket. A résztvevőket az előadók hasznos tanácsokkal is ellátták.

Az eseményre ellátogatók tájékoztatást kaptak a legfőbb baleseti okokról, melyek között az első helyen az elsőbbség adás elmulasztása áll, és arról, hogyan tudják elkerülni a közlekedési baleseteket, milyen szabályok szerint kell közlekedniük.

 

Nézze meg ezt is:

Hormon- és szteroidkészítményeket találtak a pénzügyőrök Gyulánál

Az egyenruhások átvizsgáltak Gyulán egy olyan bolgár kamiont, ami különféle gyűjtőárut szállított Angliába. A méretes …