2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Igénylik a tanácsadást a fiatalok a Gyulai Ifjúsági Központban

A 2022-es év sikere abban mutatkozott meg, hogy nem kellett online dolgozniuk a fiatalokkal – fogalmazott Szabó Enikő.

A Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője kiemelte, a fiatalokkal idén minden programot személyesen tudtak megvalósítani, melyre nagy szükségük volt. Nehéz volt a diákokat visszaintegrálni, szocializálni a közösségbe.

Júliusban megrendezték a 14. Hetedhét Játékvárost, amely a mitológiai témákra épült. Készülnek a jubileumi tizenötödikre, melynek már a témája és az időpontja is megvan, valamint elindult az önkéntesek jelentkezése is.

Szabó Enikő kiemelte, a Gyulai Ifjúsági Központnak országos híre van. Nem csak Békéscsabáról, valamint Szentesről, hanem több megyéből is érkeztek szakmai tanácsért szakemberek azért, hogy megtekintsék, hogyan működik a gyulai központ.

A Gyulai Ifjúsági Központot idén 300-an keresték fel információkért személyesen, emellett 70-80 fiatal pedig tanácsadásra érkezett.

Szabó Enikő elmondta, a legutóbbi ifjúsági felmérésben is megmutatkozott, hogy az online zaklatások száma nagyon magas. Ez az általános iskola felső tagozatában, valamint a középiskolákban jellemző.

A Gyulai Ifjúsági Központban decemberig villanyradiátorral fűtenek, majd egy kis ideig online tevékenységet terveznek. Aki egyéni tanácsadásra bejelentkezik, annak személyes találkozásra is lesz lehetőség. A városi diákönkormányzat munkája is folytatódik, a könyvtár gyermekrészlegében fognak találkozni minden héten. Idén is december 3-ig várják a Mikulásnak címzett leveleket a Gyulai Ifjúsági Központban.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …