2024. április 19., péntek
FONTOS

A 47-es főút jelenlegi nyomvonalát fejlesztené Lázár János

Lázár János tartott fórumot csütörtök délután a Vigadóban.

Az építési és beruházási miniszter az ország helyzetéről, a politikai, gazdasági változásokról is beszélt az eseményen. Emellett a brüsszeli szankciók által okozott gazdasági károkat és azok politikai következményeit is szóba hozta.

Kiemelte, Békés megye az ország és a kormány szempontjából is nagy jelentőséggel bír. Az itteni munkaerő-piaci viszonyok, befektetési lehetőségek, földrajzi viszonyok és elsősorban a gazdasági háttér fontos nagyon az ország számára.

Lázár János kiemelte, részben elkötelezettek új határátkelőhelyek megnyitásában. Hangsúlyozta, szeretnék a békéscsabai reptér kapacitását és befogadóképességét is jelentősen megnövelni. Az M44-est megépítették Békéscsabáig, ami a megye számára egy óriási lehetőség, hogy Budapesthez és az M5-ös autópályához érdemben kapcsolódjon ez a térség.

Lázár János kiemelte, a terve az, hogy a jelenlegi 47-es nyomvonal legyen négysávúsítva. Hangsúlyozta, ez azért fontos, mert Magyarország túlépített ország, ami azt jelenti, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a zöldterületek aránya, nagyon sok területet építettek be a bel- és külterületeken. Hozzátette, szeretne stoptáblát állítani azon törekvések elé, amelyek egyre jobban beépítik az országot, és ezért is szeretné, ha azokon a nyomvonalakon lennének fejlesztések, amelyek jelen pillanatban is megvannak, és nem betonoznák le akár ipari, akár útépítési, akár energetikai célokból az ország egy újabb szeletét.

Lázár János a fórum után Görgényi Ernő polgármesterrel a város helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről, ezt követően pedig helyi vállalkozókkal találkozott.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …