2024. április 20., szombat
FONTOS

A koraszülöttek világnapját ünnepelték Gyulán

Lila váltott csütörtök este a gyulai Almásy-kastély, ezen a helyszínen a hagyományos programokat rendezték meg a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány szervezésében.

Aznap délelőtt a Gál Ferenc Egyetem gyulai karán a világnap alkalmából tematikus worshopokat tartottak, ezen fókuszában természetesen a koraszülöttek álltak. Párduczné Szöllősi Andrea főiskolai docens a koraszülés utáni gyermekvállalás témájáról beszélt, Beke Szilvia dékánhelyettes pedig a koraszülöttek táplálásáról tájékoztatta a jelenlévőket.

A Korábban érkeztem alapítvány tíz éves fennállása óta minden évben megünnepli a világnapot, most az egyetemmel közösen szervezték a workshopot, melyet többen nem a helyszínen, hanem online követtek.

2011 óta november 17-e a koraszülöttek világnapja. Ezen a napon a koraszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet, és azt a hitet is szeretnék erősíteni, hogy ma már a koraszülöttekből is lehetnek egészséges felnőttek. Magyarországon  minden tizedik gyermek korábban érkezik.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …