2024. április 24., szerda
FONTOS

Aranyfa díjat nyert Gyula a virágosításért

Szászné Várkonyi Adrienn főkertész és Görgényi Ernő polgármester mutatta meg hétfőn azt az elismerést, melyet Gyula a pénteki, budapesti díjátadón nyert. A város az országos virágosítási versenyen az Aranyfa minőségi díjat érdemelte ki.

Ebben nagy szerepet játszott az, hogy a gyulai közterületeken elültetett növények a nyári hőséget is jól bírták, bár az idei aszály itt is okozott gondokat. Az elmúlt években Gyula lényegében valamennyi virágos elismerést bezsebelhetett, az európai versenyen is arany minősítést szerzett. Ez a díj annyiban mégis újdonság, hogy csak az eddigi legjobbaknak volt esélyük megnyerni.

A díjat egy összetett szempontrendszer alapján ítélték oda, nemcsak a virágos közterületek számítanak, hanem a lakossági részvétel a város szépítésében, a környezetvédelem, az ökológiai sokszínűségre törekvés és a fenntarthatóság is az értékelendő szempontok között szerepel.

Görgényi Ernő elmondta, az energiaválság előtti évtizedben is arra törekedtek, hogy a beruházások során teret kapjanak a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok, és a jövőben is így fognak eljárni.

Gyula a térségben olyan szempontból is egyedülálló, hogy lényegében minden irányból több-kevesebb erdő veszi körül, az új telepítéseknek köszönhetően a város déli területein is egyre több a fás szárú növény.

Nézze meg ezt is:

Népszerű volt a baromfi a kisállatbörzén

Az idén második alkalommal rendezték meg a kisállatbörzét a fürdővárosban. A szombat délelőtti, a gyulai …