2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A Gál Ferenc Egyetem négy kara mutatkozott be Békéscsabán

Bemutatkozott a Gál Ferenc Egyetem a “Felvételizők napján”, Békéscsabán.

Az eseményen mind a négy kart, a békéscsabait, a gyulait, a szarvasit és a szegedit is meg lehetett ismerni. A középiskolásokat emellett többek között  tesztek, játékok, tanácsadások, valamint FELVI tájékoztatók várták. Dian Dominikát a pedagógiai, valamint a szociális munka szak érdekli a legjobban.

A Gál Ferenc Egyetem teológiai karán belső felvételi van. Ez azt jelenti, hogy nem a FELVI.hu-n kell jelentkezni, hanem az egyetem honlapján lehet benyújtani a jelentkezésüket azon diákoknak, akik náluk szeretnék folytatni tanulmányaikat. A teológiai karon hitéleti, alap-és, osztatlan képzés, valamint mesterképzés is van.

Árpási Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem gazdasági karának dékánja kiemelte, a békéscsabai intézmény megfizethető, valamint piacképes tudást ad.

Az egészség-és szociális tudományi kar olyan játékokat próbált szervezni az eseményre, amelyek az egészségfejlesztéshez, az egészség tudatossághoz kapcsolódnak. Többek között a táplálkozási piramist is elvitték.

Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora hangsúlyozta, mindenki számára fontos lehetőség a januári jelentkezések előtt, hogy közvetlenül tájékozódjanak a továbbtanulási lehetőségekről.

Dux László kiemelte, a nehezebb helyzetben lévő diákoknak nem olyan könnyű évekre akár Szegedre, vagy Budapestre költözni. A Gál Ferenc Egyetem küldetése, hogy a lakóhelyhez minél közelebb, a tanulmányok mellett munkát vállaló hallgatóknak is felsőfokú diplomát nyújtsanak.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …