2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Az egykori egyes iskola köznevelési használatáról tárgyal a város

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen. Kiss Szabolcs a vasútállomás és annak környezetének felújításával és rendbetételével kapcsolatban interpellált.

Lázár János építési és beruházási miniszter Gyulán tett látogatása során egyeztetett többek között ezzel a témával kapcsolatban is Görgényi Ernő polgármesterrel.

A fő napirendek között feladat-ellátási előszerződés és szerződés megkötéséről döntött a grémium. A 6. számú felnőtt háziorvosi körzetet 2023. január elsejétől Molnár Katalin látja el.

A testület döntött a labdarúgó pályáknál emléktáblák, valamint tájékoztató táblák elhelyezéséről. A grémium emléket kíván állítani a gyulai futballtársadalom legkiemelkedőbb egyéniségeinek azzal, hogy az idősebb Christián László Városi Sporttelepen működő futballpályákat és a Gyulavári labdarúgó pályát a gyulai futballért sokat tevő, a fiatal sporttársadalom elé példaképként állítható egykori játékosokról nevezi el. A centerpályát Himer Center Labdarúgópályának, a salakpályát Varga Istvánról, a K1-est Ótott Józsefről, a K2-es műfüves pályát Vasvári Péterről, a gyulavárit pedig Arató Lajosról nevezi el, tiszteletükre pedig emléktáblát állít.

Döntés született az egykori 1-es iskola tulajdonjogának ügyében is. A testület 2017-ben döntött arról, hogy értékesíti a 6243 négyzetméter területű ingatlant a First School Kft részére. A testületnek az értékesítéssel az volt a célja, hogy a vevő az ingatlanban minőségi szálláshelyet létesítsen, valamint egészségturisztikai szolgáltatásokat hozzon létre. Tulajdonjog fenntartással adták el az épületet, azaz a tulajdonjog átírásra nem került sor a vételár megfizetésének hiányában. A csütörtöki ülésen arról döntött a testület, hogy felbontják a szerződést, így maradt az önkormányzat tulajdonában az épület.

Döntés született a Gyulakonyha ügyeiről is. A volt relégyár épületében a munka a végéhez közeledik, a kivitelező november 14-én kezdeményezte a műszaki átadás-átvételi eljárást november 25-re. A működés megkezdése érdekében az önkormányzatnak, illetve a Gyulakonyhának működési engedély iránti eljárást kell indítania az illetékes hatóságok előtt. Ennek előfeltétele a társaság székhelyeként vagy telephelyeként való bejegyzés. Ennek értelmében a Nürnbergi utca 8. a Gyulakonyha székhelye, a Szent István utca 29/1 szám a társaság telephelye lett. Ambrus György ügyvezető jelezte, hogy a működés megkezdése és a sikeres kezdés érdekében a társaságnak további kiadása merült fel. Ezért közel 11 millió forint fejlesztési célú forrást szavazott meg a testület.

A grémium zárt ülésen döntött a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj pályázatok elbírálásáról.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …