2024. március 29., péntek
FONTOS

Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme

Elkészült a Vereshús Gyulai Kolbász-és Húsmanufaktúra hentesáru-feldolgozó üzeme, az átadó ünnepséget csütörtök délután tartották.

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében kiemelte, Veres Andrásban és családjában ugyanúgy, mint 1914-ben Stéberl Andrásban, megvan a szakmai tudás és tapasztalat.

2019-20-ban fogalmazódott meg a Veres családban, hogy bővíteni szeretnék a vállalkozás tevékenységét a feldolgozás irányába. Két opció volt számukra, vagy a jelenlegi üzem kapacitását bővítik, vagy egy teljesen önálló, nagyobb, új üzemet hoznak létre. Végül az utóbbi mellett döntöttek, majd 2021 áprilisában megvásárolták a Hicu telepi úton elhelyezkedő csarnokot. Ezt követően elkezdték az üzem kialakítását. 2021 december végére tervezték, hogy a külső homlokzatot, valamint a tetőt kijavítják, a szociális helyeket felújítják.

Veres András kiemelte, napi 3 tonna húskészítmény gyártására alkalmas az új üzem, amely a régi feldolgozó üzemük kapacitásának tízszerese. A létesítményben kezdetekben csak egy üres csarnok volt, mára már négy részre tagolódott. Az első a középső folyosó, amely közlekedési, anyagmozgatási célt szolgál. Az üzem bal oldalán helyezkedik el a nyersoldal, ahol az árufogadó van. Oda már csak a kicsontozott hús és szalonna kerül be. Ezt követően van két alapanyag hűtő, egy keverő-, valamint töltőüzem, és egy leszárító. Van egy ládamosó szennyes és tiszta övezet, egy sózóraktár, valamint egy félkésztermék hűtő, ahol a főtt, hőkezelt termékek visszahűtését végzik.

Veres András kiemelte, a hatóságok megadták a szükséges engedélyeket, a próbagyártás pedig már meg is kezdődött. Az ügyvezető hangsúlyozta, minden kezdet nehéz, de bízik benne, hogy egy-két éven belül megtalálják a számításaikat.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …