2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Két decemberi világnapjára készül a megyei sclerosis multiplex egyesület

December 3-a a fogyatékos emberek világnapja, erre az alkalomra a Békés Megyei Sclerosis Multiplex Közhasznú Egyesület is készül.

Egy nappal előtte kísérik el önkéntesekkel a Harruckern Sportegyesület bowling csapatát a szolnoki esélyegyenlőségi versenyre. Itt az ép sportolók is segítik társaikat, ez egy páros megmérettetés lesz. Nyikora Péterné kiemelte, ez a nap azért is fontos számukra, hiszen az adománybolt mellett több, mint öt éve fenntartanak egy önkéntes pontot is.

Nyikora Péterné hangsúlyozta, jelmondatuk: Adakozni jó! Az önkénteseik ebben az időszakban nemcsak lélekben hangolódnak rá az adventre és a segítésre, hanem különféle díszeket is elkészítettek. Ezeket az ajándékokat azoknak juttatják el, akik nem tudnak részt venni a rendezvényeiken, de ugyanolyan fontos tagjai az egyesületnek. Nyikora Péterné hangsúlyozta, csak abban az esetben meggyőzhetőek a jövőbeni adományozók, hogyha a hitelesség, az alázat és az embertársak iránti figyelem hármasa megjelenik az adományboltban.

Nyikora Péterné elmondta, csatlakoztak a “Hagyj el egy mikuláscsomagot és csalj mosolyt valaki arcára!” programhoz, ezt december 6-án reggel, a piactéren valósítják meg.

 

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …