2024. április 24., szerda
FONTOS

Sok a vendég Gyula legnagyobb szálláshelyén és a fürdőben is

Eltűnőben van a holtszezon Gyula legnagyobb szálláshelyén.

Boros Zoltán igazgató kiemelte, az előző években nem megszokott, magas foglaltság jellemző a szállodára. Ez a hétköznapokra és a hétvégére is egyaránt igaz. Az előbbi esetében leginkább a kisgyermekes családok érkeznek, illetve a szenior szegmens. Az utóbbi időszakban pedig átveszik a szerepet a gyermekes családok, akik péntek-szombat éjszakákat töltenek Gyulán.

Boros Zoltán kiemelte, az előző években is megfigyelhető trend volt, hogy karácsonykor, szilveszterkor, valamint a két ünnep közötti időszakban is teltházzal működik az Erkel Hotel. Az igazgató elmondta, karácsonyfát a szobákban a hely szűke miatt nem szoktak kérni a vendégek. A gasztronómia az elsők között van ebben az időszakban is, így különleges ünnepi menüsorokkal készülnek a vendégeknek.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója kiemelte, pár százalékkal elmaradnak a 2019-es, referenciának számító évtől, de ettől függetlenül érkeznek hozzájuk vendégek. Ez annak is köszönhető, hogy több fürdő bezárt, de a Gyulai Várfürdő és Gyula is nyitva van, várja a vendégeket. A hétvégék erősek, ami a román vendégforgalomnak köszönhető.

Kun Miklós hangsúlyozta, szinte biztos, hogy év végére 500 ezer felett lesz a vendégszámuk. Az ügyvezető igazgató kiemelte, abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a termálvizek hőjét tudják hasznosítani a fűtés szempontjából. Gázt csak a nagyon hideg téli időszakokban, valamint a versenyuszoda fűtésére használnak. Az utóbbit leállították, a terv pedig az, hogy 2023 telére már termálvízzel fogják fűteni ezt a részt is. Ehhez viszont újra be kell vezetniük a 4-es termálkút vizét a fürdőbe, és oda egy hőközpontot kiépíteni hőcserélőkkel, hogy ez a víz fűthető legyen

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …