2024. április 20., szombat
FONTOS

Tervezik a 60 éves várszínház jubileumi programjait

Bőven jutott megoldásra váró feladatokból és kihívásokból az utóbbi öt évben a Gyulai Várszínháznak – fogalmazott Elek Tibor 3Téma című műsorunkban.

A teátrum igazgatója kiemelte, folyamatosan nő a versenyhelyzet a megyében, hiszen a békéscsabai Jókai Színház is nyári előadásokat tart a városháza udvarán, valamint a Szarvasi Vízi Színház is hosszú ideje működik már, velük is fel kell venni a versenyt. Emellett az állandóan növekvő költségek, kiadások is hatással vannak a várszínház életére.

Az igazgató elmondta, idén csökkentették az előadások számát, ennek ellenére viszont nőtt nemcsak a látogatottság, hanem a jegyár bevétel is. Ez annak is köszönhető, hogy igyekeznek olyan darabokat hozni Gyulára, melyekben többek között ismert színészek játszanak. Elek Tibor kiemelte, a várszínház akkor lehet sikeres a következő 5 évben is, hogyha sikerül megtartani az eddigi színvonalat. Jövőre mindenesetre újabb mérföldkőhöz érkezik a teátrum, hiszen 2023-ban a Gyulai Várszínház 60 éves lesz.

Elek Tibor kiemelte, szeretné, hogy a következő években egy továbbra is minden ízében közönségbarát, a legkülönbözőbb érdeklődésű és ízlésű közönségrétegeknek szóló, igényes ajánlatokat tevő, széleskörű elismerést kivívó intézmény maradjon a teátrum.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …