2024. április 20., szombat
FONTOS

Elkészült az elliptikus csomópont Gyulán

2021 novemberében adták át annak a közel 290 millió forintos beruházásnak a munkaterületét, melyet ma már használhatnak az arra közlekedők.

A Nürnbergi és az Eötvös utca tengelyéhez igazodó elliptikus csomópont egy régóta várt projekt volt Gyulán. Ezt a szakaszt legtöbbet a belső-, és a külső törökzugi lakótelepen, valamint a kettő között található kertvárosi részben élő több, mint 4000 ember használja napi szinten, akár naponta többször is, ugyanakkor itt halad el a Sarkad és a méhkeréki határátkelő felé tartó nemzetközi forgalom is. Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, ebben a városrészben bölcsőde, általános iskola, valamint egy orvosi centrum is működik.

A megszokottól eltérően a középsziget nem szabályos kör alakú, hanem a Nürnbergi és az Eötvös utca tengelyéhez igazodó, elnyújtott körgeometriájú. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a beruházás teljes költségét az állam biztosította, ami nagy segítség az önkormányzat számára.

Kónya István a körzet képviselője hangsúlyozta, Törökzug folyamatosan fejlődik. Az elmúlt öt év alatt megújult többek között a Nürnbergi, majd a Leiningen utca útburkolata. Ezt követte a parkoló építése az óvodával szemben.

A következő néhány hétben még zajlanak majd munkálatok az elliptikus körforgalom körül.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …