2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újabb beruházást adtak át a gyulai román iskolában

Karácsonyi dallal fogadták csütörtök reggel a gyulai román iskolában Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárt, aki az elmúlt években visszatérő látogatóvá vált itt, nem utolsósorban az intézményben megvalósuló gyakori fejlesztések okán.

Erre hívta fel a figyelmet Czeglédiné Gurzó Mária, az iskola igazgatója is, aki az iskola folyamatos fejlesztése kapcsán kiemelte a kormányzati támogatás fontosságát.

Soltész Miklós a béke jelentőségét hangsúlyozta mind a személyes, mind az államközi kapcsolatokat illetően. Hangsúlyozta, az itteni fejlesztések alapját is az jelenti, hogy folyamatos a párbeszéd és a közös gondolkodás a felek között.

Kozma György, az országos román önkormányzat elnöke emlékeztetett, a gondjaikra bízott intézményekben a járvány és a háború alatt is folyamatosak voltak a fejlesztések. Most egy nap alatt három helyszínen, Gyulán, Eleken és Battonyán avatnak új beruházást. A fürdővárosi román iskolában nemrég 45 millió forintból készült el az új sportpálya, most pedig 35 millióból korszerűsítették az udvart.

A beruházások kapcsán az eseményen Kovács József országgyűlési képviselő az államtitkárság támogató hozzáállásának jelentőségét hangsúlyozta.

A programon hat diák kapta a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által jegyzett nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …