2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jótékony célokat is szolgált a Gyulahús gyergyói látogatása

Külön standdal képviseltette magát a Gyulahús Kft Gyergyószentmiklóson, ahol a napokban rendezték meg a tizenkettedik Kárpát-medencei disznótoros fesztivált.

A térség egyik legnagyobb gasztronómiai programján nagy volt az érdeklődés a fürdővárosiak által kínált portékák iránt.

Tamáskovitsné Gila Éva, a cég marketing menedzsere úgy fogalmazott, a gyulai városimage-hez a húsipari vállalat is hozzátartozik. A cég standjánál egy malacpóker nevű játékkal lehetett játszani, aki dobott a malacokkal, attól nem kértek pénzt, viszont adományokat gyűjtöttek.

A disznótoros fesztivált eddig tizenkét alkalommal rendezték meg, Hajduk Zoltán, a Gyulahús üzemvezetője immár tizenegyedik alkalommal vett részt a programon. Korábban versenyzőként és zsűritagként is szerepelt. Nevéhez fűződik egy rekord is, 2017-ben huszonegyféle kolbászt készített a Kárpát-medence különböző térséginek ízeivel. Az sem volt mindennapi, amikor a koronavírus járvány idején sem akart kimaradni a programból, így online kapcsolódott a rendezvényhez, a lakásában főzött, a zsűri pedig a látottak alapján bírálta el az ételt. Ezek után nem volt kérdés, hogy idén is ott lesz.

A Gyulahús közel 60 ezer forintnyi adományt gyűjtött össze, ezt az összeget egy gyergyószentmiklósi gyermekotthonban élő, rászoruló gyerekek ebédjére és délutáni oktatására fordítják.

 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …