2024. június 25., kedd
FONTOS

Megrendezte a betörést a saját házába

Betörtek a házába, ezt állította egy férfi Pusztaottlakán.

Gondosan meg is rendezte a bűncselekményt, de végül beismerte: nem lopták meg. Azért, mert nem mondott igazat, büntetőeljárás indul ellene.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra 2022. december 7-én bejelentést tett egy férfi arról, hogy betörtek a pusztaottlakai házába és elvitték az előző nap a bankból felvett fizetését. Az ügyben nyomozás indult, de kiderült, hogy nem történt bűncselekmény.

A férfi 2022. december 12-én elismerte, hogy csak kitalálta, megrendezte a történetet. A fizetése nagy részéből ugyanis tartozásait rendezte, és nem akarta, hogy a felesége megtudja, valójában mire ment el a pénz. Ezért kitalálta, hogy egy időre a kisgyermekükkel otthon lévő nőt elhívja otthonról. Meg is kérte egyik ismerősüket, hogy 2022. december 7-én reggel vigye be őket autóval Békéscsabára. Mikor már a nő a gyermekkel a kocsiban ült, azzal az ürüggyel, hogy a házban hagyta a táskáját, visszament, és csinált egy kis felfordulást. A konyhában kiborította azt a korsót, amiben a pénzt szokták tartani, majd a bejárati ajtót bezárta és megrántotta, így a zár eltört, az ajtó kinyílt. Úgy hagyta, és elmentek Békéscsabára. Amikor hazaértek, úgy rendezte, hogy először a nő menjen be az udvarra és ő vegye észre, mi történt.

A férfi ellen a rendőrség hatóság félrevezetése miatt büntetőeljárást indít.

Nézze meg ezt is:

Bocsánat nincs, bűncselekmény van

  Szűkszavú bocsánatkéréssel akarta elintézni egy férfi azt, hogy balesetet okozott Békéscsabán. A miatta megsérült …