2024. február 25., vasárnap
FONTOS

Az NB I kapuján kopogtatnak a gyulai Grosics legjobbjai

Szép eredményeket értek el a nemrég lezárult őszi szezonban a gyulai Grosics Akadémia csapatai.

Az U15-ös és az U17-es gárda az első helyen végzett csoportjában, de az ezüstérmes U19-nek, és a zömében erős fővárosi csapatokkal mérkőző U16-nak sem kell szégyenkeznie. Kiss János szakmai vezető a 3Témában beszélt az elmúlt hónapok történéseiről, így többek között arról is, hogy eddig nem látott mértékben használják ki a létesítmény adottságait, hiszen nemcsak saját együtteseik számára teremtik meg az edzések és a mérkőzések megfelelő feltételeit, hanem az itteni remek adottságok miatt más klubok is bejelentkeztek ide.

Az itteni játékosok számára elsősorban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt, NB II-es együttese jelentheti a fő célt, de mint azt az innen kikerülő, és a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája selejtezőjében és az Európa Ligában pályára lépő, mindezek mellett magyar bajnokságot és kupát nyerő Pászka Lóránd példája mutatja, egészen magasra is vezethet az út. Kiss Jánost arról is megkérdeztük, mikor ad a gyulai akadémia újabb NB I-es játékost a magyar futballnak.

Az akadémián most az ünneplés és a pihenés hetei következnek, de a játékosok egyéni edzéstervvel térnek haza, hogy a január elején kezdődő alapozásra már megfelelő állapotban érkezzenek

Nézze meg ezt is:

Több projekt is megvalósulhat a gyulai várostérségben

Az előző európai uniós ciklusokban nem volt jellemző az, hogy várostérségi szinten kell gondolkodni – …