2024. április 20., szombat
FONTOS

Tábla és kopjafa őrzi Gyulaváriban Horváth Péter emlékét

Reményik Sándor Akarom című verse is elhangzott csütörtök délután, Gyulaváriban, ahol a tavalyi év végén elhunyt fogszakorvosra, Horváth Péterre emlékeztek.

Alakját Görgényi Ernő polgármester idézte fel, aki kiemelte, Horváth Péter munkájával biztos kézzel vázolta fel a saját portréját, melyről mindenkinek az elkötelezettség jut az eszébe. Ugyan budapesti volt, de igazi gyulavári emberként tartották számon.

Az egészségház főbejárata mellett leplezték le Horváth Péter emléktábláját, majd az udvaron megkoszorúzták azt a kopjafát, mely szintén az ő emlékét ápolja. Szabó Károly önkormányzati képviselő, a Gyulavári Részönkormányzat elnöke felidézte, egy éve mindenkit sokként ért Horváth Péter halálhíre. Ezután döntöttek úgy, hogy megörökítik emlékét, vagy kopjafát, vagy emléktáblát állítanak. Végül aztán úgy döntöttek, mindkettőt megvalósítják.

Az eseményen elhangzott, Horváth Péter nagy fegyelemmel és empátiával látta el munkáját, emblematikus személyként szolgálta a gyulaváriakat fél évszázadon át.
 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …