2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Bővülő létszám, erősödő színvonal Gyulán

 

Eredményes időszakot tudhat maga mögött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai divíziója. A fürdővárosi pályákon soha nem látott, pezsgő élet alakult ki, és a játékosok is szép sikereket értek el az elmúlt hónapokban.

A klub központja ugyan Szegeden található, de Gyulán sem állt meg az élet az elmúlt időszakban. Sőt, Kiss János, az itteni telephely szakmai vezetője arról számolt be, hogy ezt a szezont negyven új, az ország legkülönbözőbb részeiről érkező játékossal kezdték, vagyis jelentősen bővült a létszám.

Az igazi, eddig nem látott pezsgést azonban az NB III-as Körösladány, a megyei első osztályú Végegyháza és a Gyulai Amazonok négy korosztályának megjelenése hozta el. A pályabeosztások persze feszesebbé váltak, azonban így a korszerű létesítmény kihasználtsága is az optimálishoz közelít.

Szakmai szempontból fontosabb, hogy ősszel szinte valamennyi gyulai gárda remekül szerepelt. Az U 17 és az U 15 magabiztosan szerezte meg az első helyet, az U 19 végig az élbolyban küzdött, és a formálódó U 16 is helytállt a több fővárosi csapatot felvonultató mezőnyben. Az itt folyó munka értékét jelzi, hogy olyan gárdák jelentkeztek az itt pallérozódó játékosok iránt, mint a Ferencváros, a Vasas vagy éppen a Honvéd. Kiss János elmondta, a fő cél e tekintetben továbbra is az, hogy a szegedi anyaegyesület számára képezzenek jó játékosokat, vagy másképp fogalmazva, egy olyan, az NB II-es bajnokság élcsapataihoz tartozó gárda erős utánpótlásába delegáljanak fiatalokat, mely biztosítja további magas szintű fejlődésüket. Ilyen szempontból már nemcsak az idősebb korosztályok lehetnek érintettek, hiszen a bozsikos korosztályokhoz tartozó Virág Tibor és Czinanó Tamás teljesítménye is felkeltette a szegedi központ figyelmét.

A gyerekek esetében legalább olyan fontos a tanulás, mint a futball, ezért bír nagy jelentőséggel, hogy mind a Göndöcs, mind a Karácsonyi iskola vezetése nagyon pozitívan áll a gyerekek labdarúgással kapcsolatos elfoglaltságaihoz, az akadémián pedig folyamatosan nyomon követik tanulmányi átlagukat, így az elmúlt időszakban érezhető javulás tapasztalható e téren.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …