2024. április 23., kedd
FONTOS

Nem kellett még bevetni a tél miatt a Közüzemi Kft gépeit

Mindössze két olyan nap volt idén, amikor a Gyulai Közüzemi Kft gépei kivonultak, hogy enyhítsék a télies útviszonyokat, de ez a két alkalom is inkább megelőző jelleggel bírt, az igazi bevetés még várat magára.

A videóban látható, havas felvételek 2019-ben készültek, itt nagy erőkkel dolgoznak a gépek a paradicsomi lakótelepnél. Az utóbbi években viszont egyre kevesebbszer öltözött fehérbe a táj.

Bányai György, a cég üzemvezető-helyettese elmondta, az elmúlt 15 év általuk vezetett statisztikái szerint e ciklus első éveiben a novemberi-decemberi időszakban is rendszeresek voltak a kivonulások az úthelyzet miatt, az utóbbi tíz évben azonban egyre ritkábban fordul elő, hogy ezekben a hónapokban komolyabb, ilyen jellegű munkát kelljen végezniük.

A kevés hó összefüggésbe hozható az aszállyal is. 2022-ben például csak április, szeptember és december hónapokban volt átlag feletti csapadék, a másik kilenc hónap viszont kevesebb esőt, vagy éppen havat hozott.

Az enyhe télnek persze vannak előnyei, a Gyulai Közüzemi Kft munkatársai ilyenkor nagyobb figyelmet fordíthatnak a gondozott zöld területre, a parkok karbantartására, a lombgereblyézésre, a fák metszésére.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …