2024. április 26., péntek
FONTOS

Néphagyomány köré építenek játékot a turisztikai főpályaudvaron

Tavaly szeptemberben ünnepelte két évtizedes fennállását a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület.

Arra az időpontra készült el az a nyolcvanas évekbeli telefonfülke, mely nem ad vonalat, viszont információs pontként működik. Ebben 10 Békés megyei településről hallgathatunk meg érdekességeket. Az első hanganyag a “Halló, itt vagyok” elnevezést kapta. Félévente más témát lehet meghallgatni az okos telefonfülkében. Az idei összeállítás Békéscsabáról készül, különleges megközelítéssel. Sós Imre elmondta, Ugrai Gábor történész már dolgozik az anyagon, jelenleg a témákat válogatják össze. Az okos telefonfülke magyar hangja második alkalommal is Csomós Lajos, Jászai Mari-díjas színész lesz.

A néphagyomány szerint ha február 2-án a barlangjából előbújik a medve, és meglátja az árnyékát, visszabújik téli álmot aludni, mert hosszú lesz a tél. Ha felhők takarják az eget, a medve nem ijed meg az árnyékától, kinn marad, mert közeleg a tavasz. Sós Imre elmondta, hamarosan ebben a témában egy játékkal készül.

Sós Imre elmondta, a szavazás január 31-ig tart. Megvannak a következő indián kenu túra tervei, feladatai és az útvonala is. A program Gyuláról indulna Békéscsaba érintésével Békésig.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …