2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Egyedülálló jegyértékesítési rendszert vezettek be Gyulán

 

Az Almásy-kastély meghaladta, a vár pedig megközelítette a 2019-es bázisév vendégszámát 2022-ben. Mindkét kiállítóhely esetében sokféle jegytípus van.

A Gyulára érkező vendégeket igyekeznek arra ösztönözni, hogy négy az egyben jegyet vásároljanak. Emellett vannak kedvezményes jegyek is, amelyek többek között csoportoknak vagy gyulaiaknak szólnak. Fekete-Dombi Ildikó kiemelte, amikor a kastély látogatószámát össze szeretnék adni, akkor a sokféle jegytípusban eladott jegyeket számolják össze.

Az Almásy-kastélyt 78493-an, a várat pedig 98375-en látogatták a tavalyi évben. A kiállítóterekért felelős ügyvezető igazgató kiemelte, részben nehéz volt a koronavírus-járvány utáni újraindulás. Hangsúlyozta, volt olyan generáció, aki vágyott arra, hogy elinduljon otthonról.

Egy komoly műszaki előkészítést követően a tavalyi év végén elindult az online jegyértékesítés a gyulai kiállítóterek esetében.

Az ünnepek előtt 16-an vásároltak négy az egyben, 8-an pedig csak vár jegyet. Fekete-Dombi Ildikó kiemelte, a nyári időszakban mindig sokan szeretnének egyszerre bejutni a várba, így ott nagyobb sorok alakulnak ki. Az online jegyértékesítés ezen a problémán segíthet a jövőben.

Fekete-Dombi Ildikó kiemelte, szerencsés helyzetben vannak, hiszen a város vezetése a műemléki épületek felújításánál törekedett az energiatakarékos fűtő-hűtő rendszerek kialakítására. Az Almásy-kastélyt geotermikus energiával fűtik, de itt is takarékoskodnak. Rövidebb időtartamban vannak nyitva, így a vár és a kastély keddtől vasárnapig 8-tól 16 óráig várja a vendégeket. Az Erkel ház 5 napig, keddtől szombatig 10 és 14 óra között látogatható.

Az idei tervek között szerepel a múzeumok, kiállítóterek kínálatának gazdagítása, valamint egy szabadulószoba kialakítása a Kohán Képtárban.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …