2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulán nem kerülnek veszélybe a munkahelyek

Kedden számoltunk be arról, hogy hét, 10 ezer lakos fölötti, Békés vármegyei település is jelentős kormányzati támogatást kap, hogy sikeresen ellensúlyozza az energiaárak emelkedésének hatásait.

Gyulára valamivel több, mint 430 millió forint érkezik. A források megszerzése érdekében a helyi önkormányzat vezetése több körös egyeztetésen vett részt, ezek során határozták meg azt az összeget, melyet végül meg is kapott a város.

A támogatást a város a 2023. évi gáz- és áramköltségeink kifizetésére fordíthatja, ez persze azt is jelenti, hogy más területről nem kell forrásokat átcsoportosítani ide, vagyis lényegében minden működhet tovább ugyanúgy, ahogy előtte, vagyis munkahelyek sem kerülnek veszélybe.

Gyula egyébként az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően alapvetően jobb helyzetben van, mint a térség más települései, hiszen a legtöbb városi intézményben alternatív fűtési megoldásokat vezettek be a gáz rovására, emiatt aztán a legfontosabb turisztikai attrakcióknak sem kell bezárniuk a télen.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …