2024. február 24., szombat
FONTOS

Idén akár csökkenhetnek is az árak az ingatlanpiacon

Már érezhető a változások előszele az ingatlanpiacon, de 2023-ban akár egészen jelentős fordulat jöhet, bizonyos szegmensekben az árak rég nem látott csökkenése is bekövetkezhet.

A fő irányt nem annyira meglepő módon a rezsiköltségekkel kapcsolatos változások határozzák meg Békésben is, az általunk megkérdezett szakértő, a Városi Ingatlaniroda vezetője, Cseke Tamás szerint ezt a hatást még nem lehet igazán érzékelni a piacon, de hamarosan csökkenhetnek az ingatlanárak, főleg a nagyobb, drágábban fenntartható házak esetében. Az alacsony rezsiköltséggel rendelkező lakások, vagy kisebb házak viszont biztosan értékállónak bizonyulnak a következő időszakban.

Cseke Tamás elmondta, már vannak előjelei annak, hogy az idei év keresletcsökkenést hoz. Ez azt is jelenti, hogy az ingatlanpiac kínálati oldalán állók nehezebb helyzetbe kerülnek, így persze vevőként akár könnyebben is lehet boldogulni.

Az ingatlanpiacról a hitelkamatok emelkedésével gyakorlatilag eltűntek azok a szereplők, akik befektetési célú vásárlásaikhoz kölcsönt igényeltek, és bár az albérleti piac stabilnak mondható, mert biztos hozamot kínál, de ez a szegmens is némi visszaszorulással szembesül.

Nézze meg ezt is:

Középtávú fejlesztési stratégiát hozott létre Gyula és Békéscsaba

  13 napirendi pontot tárgyalt szerdai ülésén Békés Vármegye Önkormányzatának testülete. Többek között Szarvas Péter, …