2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 01. 05.

Témák:

– Hiányzik a földekről a hótakaró, mely több káros hatástól védené meg a kultúrákat. Ráki Zsolt, a Körös-Maros Biofarm ügyvezetője azt mondta, a talaj most kezd kellően megtelni vízzel, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján aszállyal számolnak, így egy öntözőrendszer kiépítését tervezik.

– Már készülnek a szakemberek az egynyári virágok ültetésére. Igaz, egyelőre nem a közterületeken zajlik a munka, hanem a háttérben. Az viszont biztos, hogy Gyulán nem engednek az elmúlt évek színvonalából, mely tavaly újabb rangos elismerést hozott a városnak.

– Új helyre költözött a reumatológiai szakrendelés Gyulán – adta hírül a Békés Megyei Központi Kórház honlapján Becsei László főigazgató főorvos.

– A madarak téli etetésével kapcsolatban fogalmazott meg aktuális gondolatokat a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület vezetője. Boldog Gusztáv kiemelte, ez a tevékenység felelősséggel jár, ha a hideg évszak elején belekezdünk, akkor azt illik nem abbahagyni, mert különben a madarak járnak rosszul.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …