2024. július 15., hétfő
FONTOS

Januárban sem áll meg az élet a gyulai kiállítóhelyeken

Ezekben a napokban az energiahatékonyság jegyében nemcsak a Ladics-ház és a Kohán-képtár tart zárva, hanem az Erkel Ferenc Művelődési Központ is, de ahogy Fábián Tamás kommunikációs vezető szavaiból kiderült, mindez nem jelenti azt, hogy megállt volna az élet, az érintett munkatársak ugyanis a színfalak mögött is tevékenyek.

A kiállítóhelyek közül az Erkel-ház, az Almásy-kastély és a gyulai vár is nyitva áll a látogatók előtt. Az elsősorban a hétvégékre koncentrálódó garantált programok a kastélyban és a várban is folytatódnak, előbbi helyszín esetében azonban más események is várhatók. Az év első hónapjában is zajlanak például a múzeumi szabadegyetem programjai, de a hagyományosan holt idénynek számító január ellenére egy új programsorozatot is életre hívnak.

Fábián Tamás elmondta, még januárban szó lesz a kimondottan a farsangra jellemzők ételekről. Január 28-án pedig szabad szombat kastélybejárást hirdetnek azon fiatal pároknak, akik tervezik esküvőjüket, lakodalmunkat. Ők ezen program alkalmával az egyébként nem látogatható helyiségeket is megnézhetik.

Nézze meg ezt is:

Jó útra tért az adókerülő

Az adatok elemzésével tárta fel egy cég adózási szabálytalanságait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). …