2023. november 30., csütörtök
FONTOS

Térségünk lovas életét mutatja be a Nyeregben Békésben című film

Térségünk lovas életének szinte minden fontosabb momentumát megjeleníti az a film, melyet decemberben, Békéscsabán mutattak be.

A 3Témában a Nyeregben Békésben című, 95 perces alkotói csapatának két tagja, Gyurkó Dániel producer és Major Gyula rendező beszélt a közel két évet és mintegy negyven helyszínt felölelő munkáról, mely a lószerszámkészítéstől a kupeckedésen át igyekszik teljes képet adni a békési lovas életről. Békés vármegye országos összevetésben is előkelő helyen áll, nemcsak a versenyeredményeket, hanem az utánpótlást, és a szabadidős sportolók egyre emelkedő számát tekintve.

Major Gyula számára a mezőhegyesi helyszínek mellett a Nemzeti Vágta jelentette a legnagyobb élményt, itt az országos televíziókon kívül csak ők forgathattak. A film szereplőinek szavaiból képet kaphatunk arról, hogy mit is nyújtanak a lovak az emberek számára.

Major Gyula elmondta, a lovaglás, a lovakkal való foglalkozás egyre több embert ér el Békésben. A jövő szempontjából a legfontosabbnak az látszik, hogy minél több kisgyerek szívja magába az istálló szagát, és szeresse meg az állatokat, majd tartson ki felnőttként a lovak mellett.

A Nyeregben Békésben című filmet szombat este és vasárnap délelőtt a Gyula Televízió is műsorra tűzi.

Nézze meg ezt is:

Mérföldkőhöz ért az Airbus és a Satys Gyulán

  Rövid megbeszéléssel kezdődött a szerda délutáni program a gyulai Airbus üzemben, innen tolták át …