2024. április 19., péntek
FONTOS

Tanulmányúton vett részt egy ázsiai országban Merényi Zoltán

A gyulai baptista lelkipásztor abba a muszlim többségű Pakisztánba látogatott, ahol nehéz körülmények között élő keresztényeket látogatott meg többedmagával.

Az anyagi nehézségek mellett a hitük miatt egyfajta üldözésben van részük. Merényi Zoltán elmondta, az utazások egyik célja az volt, hogy szerettek volna tanulni tőlük, hogyan élik meg a hitüket, milyen harcaik és örömeik vannak a hétköznapokban. Másrészt arra is kíváncsiak voltak, hogy ők miben tudnak segíteni nekik Magyarországról. Adományokat is vittek számukra, hiszen az ott élő keresztények belekezdtek egy olyan projektbe, melyben egy templom mellett kórházat is szeretnének építeni, ahol keresztényeket is ellátnak. Elsődlegesen pénzbeli adományokat tudtak vinni.

A Magyarországi Baptista Egyház nem először látogatott el az ázsiai országba, van kapcsolatuk az ottani keresztényekkel. Merényi Zoltán kiemelte, a tavaly év végi utazás során olyan keresztényekkel ismerkedtek meg, akik az üldözés ellenére egy kis épületben akár 200-an is úgy összegyűltek, hogy nem volt se szék, se pad, csak a földön ültek egy szőnyegen és lelkesen keresik az Istent, imádkoznak, dicsérik az Urat.

Merényi Zoltán elmondta, utazásukkal az is volt a céljuk, hogy bátorítsák az ott élő keresztényeket a kitartásra, arra, hogy nincsenek egyedül. A gyülekezetekben prédikálhattak is, eközben megtapasztalták azt, hogy milyen szeretettel fogadták őket.

Nézze meg ezt is:

Karitatív rangadóra készülnek

  A Gyulasport Nonprofit Kft cégfilozófiájának kiemelt területe a karitatív segítségnyújtás, ami a jövő hétvégi …