2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Célegyenesbe ért a református óvoda építése Gyulán

Tavaly októberi híradásunk óta nagy előrelépés történt a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új épületénél.

A közel 788 millió forint értékű fejlesztés a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretein belül, a kormány támogatásával valósul meg. Béres István városi főépítész kiemelte, a beruházás jelenleg 80 és 90 százalék közötti készültségben van, közel két hónap múlva a gyerekek vehetik birtokba az épületet.

A református gyülekezet 1992-ben régi, rossz állapotú épületeket kapott vissza, ezért is fontos ez a beruházás. Azóta ez az épület sokat változott. A Szegedi Kis István utca sarkán a régi olvasókör épületét kapta vissza a gyülekezet.

Három darab 60 négyzetméteres csoportszobát alakítanak ki az épületben, ahol akár 75 óvodás testi, lelki fejlődését biztosíthatják a legkorszerűbb körülmények között. A csoportszobák mellett a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, melegítő konyhák, valamint szülői tartózkodó tér is lesz. Emellett egyéni fejlesztéseket biztosító termeket is kialakítanak. Az olvasókör régi bálterme tornateremként fog működni a jövőben. A burkolási munkák nagy része már elkészült, a fennmaradó időben festés-mázolás és gépészeti szerelés, szerelvényezés történik.

A Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új óvodaépülete várhatóan 2023 márciusára készül el.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …