2024. április 20., szombat
FONTOS

Mozgalmas évre számít Sáfár Gyula

2023-ban sem marad el a levéltár éves nagy, őszi rendezvénye, a gyulai városházán rendezett konferencia, mely ezúttal várhatóan a családdal, családtörténettel kapcsolatos témákat dolgoz fel, alapvetően a térségben kutató szakemberek munkájára építve. Még tavasszal kerülhet sor egy másik nagyobb rendezvényre, Mezőkovácsházán.

Sáfár Gyula szavaiból kiderült, a levéltár tovább erősíti azt a néhány éve mind markánsabban megmutatkozó folyamatot, mely révén az intézmény egyre láthatóbbá válik az online térben. Folytatódik a Ládafia sorozat, melyben a hónap dokumentumát mutatják be egy magyarázó tanulmány kíséretében. A Hetedíziglen projekt keretében Perpatvar címmel indítanak heti rendszerességgel jelentkező sorozatot, melyben a XVIII-XX. század közötti időszak érdekes ügyeit tárják a közönség elé, emellett a Gyula Tv-vel közös, a Mi otthonunk című sorozat is folytatódik.

Az igazgató hangsúlyozta, az energiatakarékosság jegyében takarékoskodniuk kell, de minden korábbi szolgáltatás elérhető.

Az online tér mellett nyomtatott kiadványok megjelentetését is tervezik. A békéscsabai városházán 2021-ben rendezett konferencia anyaga mellett a Márki napló sorozat negyedik kötete jelenhet meg Erdész Ádám szerkesztésében, illetve Németh Csaba Kerecsényi életrajza is napvilágot láthat.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …