2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Célszerű mielőbb nyilatkozni a szja-kedvezményekről

Érdemes már januárban benyújtani a kedvezményről szóló nyilatkozatukat azoknak, akik jogosultak valamilyen kedvezményre a személyi jövedelemadóból, hogy a munkáltatók már a januári fizetésből érvényesíthessék a kedvezményt – hívta fel az érintettek figyelmét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A legegyszerűbb módja ennek az, ha online felületen nyilatkoznak. Ezt a NAV honlapján keresztül elérhető online nyomtatvány kitöltő alkalmazás segítségével tudják megtenni. Természetesen továbbra is lehet papír alapon nyilatkozni, ez esetben két példányban kell kitölteni a nyilatkozatokat, és átadni azokat a munkáltatónak.

Továbbra is érvényesíthető a 25 éven aluli fiatalok kedvezménye. Ez adómentességet biztosít nekik a kedvezmény mértékéig. Számukra ez nagyjából 74.000 forint adómegtakarítást jelenthet havonta. Ezt a kedvezményt nem kell kérni, mivel automatikusan érvényesíti a munkáltató.

Nem változtak a korábbi személyi kedvezmények, illetve a fiatal házasokra és a négy vagy több gyermeket nevelő anyákra vonatkozó jogosultsági feltételek.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …