2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Vevőként és eladóként is elővigyázatosnak kell lennünk, ha online bonyolítunk üzleteket

Az elmúlt időszakban megnövekedett azon csalással kapcsolatos bejelentések száma, amelyek internetes kereskedelemhez, vagy bármilyen internetes fórumhoz kapcsolódnak.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ismételten szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki legyen nagyon figyelmes. Online vásárlás esetén fontos utánanézni az eladónak. Olvassuk el az impresszumot, nézzük meg a cég adatait, próbáljuk meg felhívni az oldalon megadott ügyfélszolgálatos telefonszámot.

Szombati Andrea kiemelte, általános példa, hogy egy 150 ezer forintért megvásárolható mobiltelefont, alig használt állapotban 20 ezer forintért hirdetnek. Ez legyen gyanús mindenki számára. Ilyenkor ellenőrizzük le az eladót, beszéljünk vele akár többször is. Az is hasznos lehet, hogyha az eladóra, vagy a cégre rákeresünk az interneten. Előfordulhat az, hogy már más, korábbi vásárlók leírják a tapasztalataikat és úgy döntünk, hogy nem kötünk üzletet az eladóval.

A csalások harmadik csoportja az, amikor befektetéseket ígérnek az embereknek.

Szombati Andrea kiemelte, gyakran pillanatok alatt akár milliós tételek tűnnek el a felhasználók számláiról. Ha ezt azonnal észreveszi és a rendőrséghez fordul, akkor mindent megtesznek a rendőrség munkatársai a bankok irányába, hogy ezt megállítsák ezt a folyamatot. Gyakran a kicsalt pénzt rögtön egy külföldi számlára fogadják és tárolják, ilyenkor még bonyolultabb az ügyintézés. Ezeknek a bűncselekményeknek a prevenció a kulcsa.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik, hogy mindenki legyen óvatos, vigyázzon az adataira. Legyünk gyanakvóak, hiszen nemcsak vevőként, hanem eladóként is érhet minket veszély.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …