2024. június 20., csütörtök
FONTOS

Nyitva hagyott autóból loptak Eleken és Tótkomlóson

Nyitva hagyott autót akart elvinni egy férfi Elekről. A tulajdonos tetten érte, a rendőrök őrizetbe vették. Tótkomlóson egy szintén nyitva hagyott autóból loptak pénzt.

El akart vinni egy autót Elekről egy férfi 2023. január 25-én 23 óra után.

A kocsi a Petőfi utcában állt, a tulajdonosa nem zárta be és az indítókulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta. Amikor hallotta, hogy valaki beindította a kocsit, kiszaladt az utcára, tetten érte az idegent, és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta.

A 29 éves sarkadi férfinek nincs jogosítványa, ráadásul ittas volt, úgy akart eljutni az autóval Elekről Sarkadra.

A Gyulai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Szintén 2023. január 25-én este Tótkomlóson, egy ház udvarán álló, nyitva hagyott autóból tűnt el pénz.

A rendőrök keresik a bűncselekmény elkövetőjét és egyben ismét felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen bűncselekmények egy része megelőzhető lenne, ha a parkoló járműveket mindenki gondosan lezárná. Nem szabad az utastérben hagyni táskát, mobiltelefont, pénzt, és egyéb személyes dolgokat. Az ablakokat fel kell húzni, és minden ajtót be kell zárni.

Tanácsos ellenőrizni, hogy a központi zár jól működik-e, az ajtók bezáródtak-e. Ha udvaron, vagy garázsban áll az autó, akkor sem szabad az utastérben értéket hagyni, a kocsit akkor is be kell zárni, és az indítókulcsot nem szabad a közelében, például garázsban polcon, szekrényen hagyni.

Nézze meg ezt is:

Erőszakos szőnyegárus fenyegetett meg és rabolt ki egy idős nőt Gyulán

Az emellett még több bűncselekménnyel gyanúsítható román állampolgárt hetekkel később fogták el, amikor újra Magyarországra …