2024. április 16., kedd
FONTOS

Országos elismerés egy gyomaendrődi iskolarendőrnek

 

Iskolarendőrök részesültek országos elismerésben 2023. február 1-jén Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban megtartott VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon.

Békés megyéből Werb József r. főtörzsőrmester vehetett át kitüntetést Oberling József r. ezredestől, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetőjétől. A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrsének körzeti megbízottja Gyomaendrődön, a Kis Bálint Általános Iskolában iskolarendőr.

Más szolgálati teendői mellett ezt a feladatát is lelkiismeretesen végzi, az intézmény vezetőjével, pedagógusaival rendszeresen tartja a kapcsolatot, ha szükséges, szabadidejében is időt szán az esetleges kérdések megválaszolására.

A 2021/2022-es tanévben havonta tartott előadásokat a diákoknak a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedésről, a láthatóság fontosságáról, az internethasználat veszélyeiről. Több nyári tábor vendége volt, ahol arra igyekezett megtanítani a gyermekeket, hogyan vigyázzanak személyes dolgaikra, értékeikre.

Emellett a körzeti megbízott pályaorientációs napokon is bemutatkozott, beszélt a tanulóknak a rendőrök munkájáról. Kiváló a kapcsolata az intézmény vezetőivel, pedagógusaival, a diákok is bizalommal fordulnak hozzá.

Nézze meg ezt is:

„Bolondok napja! Boldog húsvétot!”

Interneten akart vásárolni, de csalás áldozata lett egy Békés vármegyei nő április 1-jén. Rögtön tudta, …