2024. június 15., szombat
FONTOS

Embercsempészt és határsértőket fogtak a rendőrök Lőkösházánál

Békés megyében a rendőrség őrizetbe vett egy román állampolgárságú férfit, mert a gyanú szerint öt határsértőnek akart segíteni abban, hogy miután Románia felől az államhatárt illegálisan átlépték, tovább tudjanak utazni.

A rendőrök Lőkösháza közelében tartóztatták fel őket.

Lőkösháza külterületén 2023. február 2-án 9 óra körül a rendőrjárőrök feltartóztattak egy román állampolgárságú férfit, akivel öt határsértő volt. Közülük hárman pakisztáni, ketten pedig indiai állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A helyszíntől pár száz méterre a rendőrök találtak egy üresen álló autót is, aminek még a motorja is járt. Kiderült, a 25 éves román férfi azzal akarta továbbvinni a migránsokat. A rendőrök az öt férfit és kísérőjüket is előállították. A román férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A pakisztáni és indiai férfiakkal szemben a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd átadták őket a román hatóság képviselőinek.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Nézze meg ezt is:

Emberölés Mezőberényben

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. június 7-én fél 12 előtt néhány perccel érkezett …