2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Görgényi Ernő: idén is folytatódnak a fejlesztések

Szombaton délután tartották a újévi polgármesteri fogadást a gyulai városházán.

Az esemény Görgényi Ernő beszédével kezdődött, aki közel fél óra alatt sorra vette a tavalyi év városi fejlesztéseit.

A polgármester kiemelte, tavaly felépült az Airbus gyulai helikopteralkatrész-gyára, az üzem meg is kezdte a termelő tevékenységet. Mintegy egymilliárd forintból újult meg a Tiborc utca, körforgalom épült a sportcsarnoknál, elkészült a fürdőben az új vízi gyermekparadicsom, mely az országban máshol nem található kikapcsolódási lehetőséget kínál a kisgyermekes családoknak.

Megkezdődött a gyermekszabadidő-központ kialakítása az egykori alispáni lak épületében, a régi relégyár területén pedig a Gyulakonyha kapott modern üzemet. Pénzbeli értékét tekintve ezek mellett eltörpül, mégis fontos a könyvtár gyermekrészlegének korszerűsítése.

A Gyulahús árbevétele 2022-ben meghaladta a 10 milliárd forintot, a Házi-Hús Gyulára költöztette húsfeldolgozó csarnokát, a Vereshús pedig a Hicu-telepen alakított ki új üzemet.

Görgényi Ernő hangsúlyozta, folytatódott a város erdőtelepítési programja, a Kálvária domb mögötti 10, az eleki út mellett 3,5 hektár őshonos elegyfajokkal gazdagított tölgyerdőt ültettek, a Virágos Magyarország Országos Környezetszépítő Verseny szakmai zsűrije pedig Aranyfa-díjjal ismerte el a várost, de országosan egyedülállónak mondható az EpiPen program is.

A polgármester a nehézségek ellenére is bizakodó volt az idei évet illetően. Már csak azért is, mert a kormány 430 millió forint egyedi támogatást biztosít a városnak, ezt az összeget a gáz- és villanyszámlák kiegyenlítésére fordíthatják.
Görgényi Ernő kitért arra, a következő időszakban sem kerülik el a fejlesztések a várost, már több fontos beruházás zajlik, vagy éppen előkészítés alatt áll.

Az eseményen Görgényi Ernő a nemrég alapított Pro Mecenatura Urbis Gyula elismerő címet adta át a Duna Aszfalt Zrt területi igazgatójának, Puskás Bélának. A cég az elmúlt években közel 800 millió forinttal támogatta a gyulai sportéletet.

A program második felében a PowerBeat együttes adott koncertet.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …