2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Konferencia az online térben az online térről

 

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2023. február 9-én „Az online térben is biztonságban” címmel konferenciát tartott.

Az internet segítségével zajló szakmai fórumra meghívást kaptak a gyermek- és ifjúságvédelem terén tevékenykedő intézmények, szervezetek képviselői, az úgynevezett „jelzőrendszer” tagjai. Köztük a családsegítő és gyermekjóléti központok munkatársai, a járási család-és gyermekjóléti szolgálatok, a gyulai és békéscsabai tankerületi központok, a szakképzési centrumok és rajtuk keresztül az oktatási intézmények részéről érdeklődők, az önkormányzatok, egyházak, nyugdíjas klubok, tanyagondnokok és a házi segítségnyújtásban tevékenykedők.

A tanácskozás célja az volt, hogy az online térben előforduló, különféle csalások megelőzésével kapcsolatosan kapjanak a résztvevők olyan hasznos, gyakorlati tanácsokat, amelyek betartásával jó eséllyel elkerülhetik, hogy áldozattá váljanak.

A vármegyei rendőr-főkapitányság Informatikai Osztálya tartalmas összeállítást készített, így az okostáblán bemutatott információs összeállítás érintette többek között az adathalász e-maileket, az Anydesk telepítését, a szerelemmel kecsegtető megkereséseket, valamint a router beállításának kérdését is.

Emellett kiemelt téma volt a tartalmak megosztása, különös tekintettel az intim fotók közzétételére, mert ennek veszélyeire nagyon fontos felhívni a fiatalok figyelmét.

A konferencián online formában közel kétszáz szakember vett részt, akik a saját munkájuk során, a saját intézményükben megosztják majd az elhangzott aktuális bűnmegelőzési információkat.

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …