2024. április 24., szerda
FONTOS

Megrázó témával foglalkozó monodrámával folytatódott a jubileumi évad

Január 24-én Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című előadásával indult a Gyulai Várszínház 60. jubileumi évada, melyet a Vigadóban adott elő a Déryné Társulat.

Február 9-én pedig már a kamarateremben várta a közönséget a teátrum. Egressy Zoltán József Attila-díjas író, költő kiemelte, a novellája eredetileg nem színpadra készült. Hangsúlyozta, az, hogy ez azzá vált, az Gubik Ági színésznőnek volt köszönhető.

Egressy Zoltán elmondta, a Júlia lepke című kötetében 30 monológ található. Ezek mind alkalmasak arra, hogy a jövőben monodráma szülessen belőle. Ezek között található a “Nem, nem, köszönöm!”, amely szóról-szóra úgy hangzik el, ahogy azt Egressy Zoltán megírta.

Február 15-én a Nézőművészeti Kft előadásával folytatódik a Gyulai Várszínház jubileumi évada. Az Utazás a koponyám körül című előadás szereplője Scherer Péter lesz.

Február 22-én a Tünet Együttes előadása lesz látható a kamarában. A Burok – A táguló idő összehúzódásai című táncos produkció a szülés élményét kísérli meg felidézni, szétszálazni és megmutatni testtel, szóval és képpel.

Elek Tibor kiemelte, március 8-ára ingyenes nőnapi előadással készülnek. A “Szerelem, oh!” című komédiát a Gózon Gyula Kamaraszínház adja elő. Március 14-én pedig az Amerikában élő, békéscsabai származású Tóth Péter zongoraművész előadása lesz látható a kamarában.

 

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …