2024. április 23., kedd
FONTOS

Rendszeresen ellenőriz drónokkal a rendőrség

Mindig számot vetnek és megnézik a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, melyek a legfőbb baleseti okok.

A legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset elsőbbségadás elmulasztása miatt történt. Szombati Andrea kiemelte, tavaly 14-en vesztették életüket úgy, hogy olyan autóban ültek, ahol biztonsági övet kellett használniuk. Közülük 10-en nem voltak bekötve. A sajtószóvivő hangsúlyozta, fontos feladatuknak érzik, hogy ezeket a vezető baleseti okokat, illetve a biztonsági öv használatát ellenőrizzék.

Egy szabálytalanul kanyarodó jármű, vagy aki másnak nem ad elsőbbséget, súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet is okozhat. Szombati Andrea kiemelte, általában az ellenőrzések helyeit úgy választják ki, hogy olyan forgalmas helyek legyenek, ahol nagyobb valószínűséggel történhet ilyen jellegű ütközés, hogyha valaki szabálytalan.

Szombati Andrea kiemelte, nem tudják pontosan megmondani, hogy a biztonsági öv használata hány ember életét óvta volna meg. Azt azonban ki merik jelenteni, hogy a biztonsági öv használata nemcsak, hogy kötelező, hanem jelentősen csökkentheti a sérülések súlyosságát.

 

Nézze meg ezt is:

Megáldották a gyermekeket a templomszentelés évfordulóján

  Április 21-én a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóját ünnepelték Gyulán. Emellett ez a …