Május 26-a és 28-a között a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényén ismét a pálinka fővárosa lesz Gyula.
Eredetileg ez egy tavaszi rendezvény volt, az elmúlt több, mint két évtized során nagyrészt áprilisban rendezték meg. Varga-Bora Tímea főszervező kiemelte, a koronavírus-járvány felülírt mindent, így 2021-ben úgy kellett dönteniük, hogyha megszeretnék szervezni a fesztivált, akkor egy őszi időpontot kell keresniük.
Varga-Bora Tímea kiemelte, az idei évben is legalább napi két élő koncert várja a fesztivál látogatóit. Emellett az országban egyedülálló módon széleskörű szakmai programokkal várják az érdeklődőket. Pálinkakóstolókkal, workshopokkal, szakmai előadásokkal szeretnék színesíteni a fesztivált. Megrendezik a gasztronómiai programokat is. Elsősorban a “Gazda és a pálinka a konyhábant”, ahol pálinkás ételeket fognak elkészíteni.
Idén is megrendezik a Brillante Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt, melynek február 14-én nyílt meg a nevezési felülete. Két hónapig, április 14-ig várják a mintákat.
Április végén lesz a verseny érzékszervi bírálata, az eredményhirdetés pedig a fesztivál szombati napján lesz.