2024. április 20., szombat
FONTOS

Útlezárás: több veszélyes fát vágnak ki a napokban, Gyulán

Tavaly szeptemberben, a Petőfi téren készültek a videó elején látható felvételek, a város által megbízott szakemberek az úgynevezett fakopp vizsgálatot végezték el azokon az idős növényeken, melyeknél felmerült az erős gyanú, hogy nincsenek jó állapotban.

A vizsgálat eredménye azóta már megérkezett, és mint kiderült, több növényt is el kell távolítani, mert annyira elöregedtek, hogy veszélyessé váltak. Persze amely növények megmenthetők, azokat csak visszavágják.

A munkálatok nemcsak a Petőfi teret érintik, hanem a város további pontjain, két helyszínen is be kell avatkozni, az egyik a Dobay utca, a másik a Vértanúk útja.

A kivágott egyedeket a Petőfi téren japán akácokkal, a további helyszíneken hársakkal pótolják, és minden esetben az öntözőzsákos megoldást alkalmazzák, mely a szárazabb időben segít hidratálni a növényeket.
A munkálatokra a következő napokban, egyelőre még meg nem határozott időpontban kerül sor, de az szinte biztos, hogy ezek miatt több helyen is útlezárás nehezíti majd a közlekedést.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …