2024. április 23., kedd
FONTOS

Közösen erősítik a térségi egészségügyi képzést

Nemrég született meg az a számos előnyt tartogató megállapodás a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum és a Gál Ferenc Egyetem között, mely révén sikeresebbek lehetnek az egészségügyi területen tanuló fiatalok.

A program lényege az, hogy a középiskola tanulói már a beiratkozás előtt mentesülnek nagyjából egy szemeszterre való tanulnivalótól.

Fekete Szabolcs igazgató azt mondta, hosszú előkészület előzte meg a napokban aláírt megállapodást, mely nagy lehetőségeket tartogat az intézmény bizonyos, jelenlegi diákjai és a hamarosan induló okleveles technikus képzés résztvevői számára. Kiemelte, mindez az oktatók és a tanulók számára is jó lehetőséget teremt, hiszen elősegíti szakmai fejlődésüket. A Göndöcs mostani tizenegyedikes évfolyamában ezzel a lehetőséggel tíz diák szeretne élni, vagyis már most ennyi tanuló számára nyílhat ki az egyetem kapuja, kis túlzással fogalmazva, aki egészségügyi pályára készül, annak a középiskolából szinte egyenes út vezethet az egyetemre.

Beke Szilvia, a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának dékánhelyettese hangsúlyozta, fontos célnak tartják, hogy népszerűsítsék az egészségügyi pályát, próbálnak egy olyan életpályát bemutatni a fiataloknak, mely jó továbblépési lehetőséget kínál a középiskolások számára. Ennek érdekében kötötték meg ezt a megállapodást nemcsak a Göndöccsel, hanem más iskolákkal is.

A Gál Ferenc Egyetemen arra számítanak, hogy emelkedhet a hallgatók száma, ugyanakkor fontos célként fogalmazták meg azt is, hogy erősítsék a szakmai együttműködést a térség középiskoláival.

Nézze meg ezt is:

Az autizmus világnapját ünnepelték Gyulán

  Több százan vettek részt csütörtökön a gyulai Pánczél Imre Intézmény autizmus világnapi programján. A …