2024. április 26., péntek
FONTOS

A parasport napját ünnepelték Gyulán

Szerda délelőtt ünnepelték a gyulai sportcsarnokban a Magyar Parasport Napját, az itt rendezett eseményen az Esély Pedagógiai Központ gyulai növendékei vettek részt.

A fiatalok számos olyan sportot kipróbálhattak, melyek különböző fogyatékkal élő emberek számára találtak ki. Ilyen például az ülő röplabda, melyet végtaghiányos emberek is játszhatnak, a gyerekek ugyanezt most könnyítésként léggömbökkel próbálhatták ki.

Az Esély Pedagógiai Központban a hétköznapokat is átszövi a sport, a sportos életmód megszerettetése. A mozgást már egészen kicsi korban fejlesztő tevékenységként is alkalmazzák, de közismert pozitív hatása az emberi szervezetre, kellemes közérzetet biztosít, erőt ad, magabiztosabbá tesz.

A város a maga eszközeivel igyekszik támogatni az érintett csoportokat. A szerdai programot megnyitó Kónya István alpolgármester elmondta, ezúttal a helyszínt biztosították az eseményhez a Gyulasport Kft-n keresztül, de több alkalommal szerepet vállaltak hasonló rendezvényeken, illetve erősítik az elfogadást a speciális igényű emberekkel kapcsolatban.

A programmal a 3Témában foglalkozunk részletesebben.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …