2024. április 19., péntek
FONTOS

Képzéseket indít a népművészeti egyesület

Az idei évben is meghirdette a Békés Megyei Vármegyei Népművészeti Egyesület azon új képzéseit, melyek a hagyományőrzés mellett a népi kismesterségek életben tartását szolgálják.

Az egyesület 12 népi kézműves szakágban államilag is elismert szakképesítést ad, vagyis közel a teljes palettát lefedik a kínálattal. A képzések célja az, hogy a népi kézművesség területén az évszázadok alatt felhalmozott tudás átöröklődjön a mai kor embere számára, így tovább tudjuk adni a hagyományos népi kézműves örökség szakmákat.

A békéscsabai népi kézműves oktatás filozófiája a kezdetektől változatlan maradt. Ez a hitelesség, a szakszerűség, a gyakorlatorientáltság, a pontosság és az emberség.

A népművészeti egyesület égisze alatt a különböző képzéseken az elmúlt négy év alatt 247 csoportban 3025 fő vett részt. A szakképesítést nyújtó kurzusokban 11 szakágban eddig 164-en tettek sikeres vizsgát.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …