2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Újra Gyulán versenyeztek a legjobb helyesírók

Együtt énekelték a résztvevők a Himnuszt péntek délelőtt az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjének megnyitó ünnepségén. A 36. eseményen a 2021-es és 2022-es, online rendezés után újra személyesen voltak jelen a versenyzők.

Videón jelentkezett be Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki hangsúlyozta, a magyar nyelv közös kincsünk, ápolása és megtartása pedig mindannyiunk közös feladata, ez a program pedig kiváló eszköze az egységes, Kárpát-medencei oktatási tér erősítésének.

Görgényi Ernő polgármester megnyitó beszédében a humán tudományok jelentősége mellett tett hitet.

Nagy János zsűrielnök fészekmeleg légkör jellemzi ezt a verseny, vagyis az otthonosság légköre lengi be. A Szegedi Tudományegyetem emeritus professzora többekről megemlékezett, így Bottyánné Bödő Zsuzsannáról és Győri Etelkáról, ők az elmúlt évtizedekben sokat tettek azért, hogy ez a rangos verseny még mindig él. Emlékeztetett, jövőre ünnepeljük Implom József születésének 125. évfordulóját, erre a programra már meg is kezdik a felkészülést.

Zámori Ida, a rendező intézmény igazgatója hangsúlyozta, a magyar nyelv összeköt minket, árulkodik rólunk, őseinkről, ugyanakkor kijelöli felelősségünket is.

A versenyzők pénteken írták meg a tollbamondást és a feladatlapot, délután értékelték ezeket, szombaton pedig kihirdetik az eredményt.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …