2024. március 28., csütörtök
FONTOS

A Kávészünet zenekar lépett fel a gyulai Petőfi vetélkedőn

Többek között Petőfi Sándor: Szerelemnek rózsafája című versét hozta el megzenésítve a Kávészünet zenekar Gyulára.

A csütörtök délután másik apropója a Petőfivel az Alföld szívében elnevezésű vetélkedő volt, melyen felső tagozatos általános iskolás tanulók vettek részt. Az esemény célja az volt, hogy Petőfi Sándor életét, munkásságát közelebb hozzák a diákokhoz.

A Kávészünet zenekar a nemrég megjelent hatodik nagylemezéről hozott ízelítőt a diákok számára. A versek megzenésítése során a tagok már annyira összeszoktak az évek során, hogy hamar végeznek a feldolgozásokkal.

A gyulai eseményre többek között József Attila megzenésített versét is elhozta a Kávészünet. Popovics György, a zenekar énekese kiemelte, a munka során számára is tartogatott újdonságokat Petőfi Sándor.

Március másodika Arany János születésnapja. Fodor György, a vetélkedő zsűritagja kiemelte, ez a dátum jó alkalmat teremtett arra, hogy a nagyszalontai költő barátjáról szóljon a csütörtöki esemény. A koncert után Petőfi Sándorral kapcsolatos feladatokat kapott az a 70 diák, akik a gyulai iskolák mellett Békésről és Kötegyánból érkeztek.

A feladatok tárháza széles volt a csütörtöki eseményen. Többek között egy Petőfi térképet kellett készíteniük a diákoknak. Fodor György elmondta, Petőfi Sándor először 1844-ben járt Gyulán, amikor a mostani Ladics-házban az egyik barátját látogatta meg, ezt követően pedig 1849 júniusában Gyulán mondta az utolsó hivatalos politikai beszédét.

 

Nézze meg ezt is:

Jelentős fejlesztés előtt áll a gyulai onkológiai centrum

  A hamarosan kezdődő eszközpark fejlesztéssel a Békés vármegye onkológiai betegeit ellátó gyulai központ felzárkózhat …