2024. június 15., szombat
FONTOS

Megújul a Gyulai Várfürdő második legnagyobb termálvizes gyógymedencéje

Zajlanak a munkálatok a Gyulai Várfürdő második legnagyobb termálvizes gyógymedencéjénél.

A dögönyözős medence a legnépszerűbb a vendégek körében a nyári időszakban. Kun Miklós kiemelte, az 1970-es években hibásan tervezték meg, így most szükség volt a teljes átalakításra. Céljuk, hogy sokkal jobb legyen a víz minősége.

A 349 köbméteres medence mérete nem változik az átalakítás során. A munkálatok két hete kezdődtek el, amikor az időjárás ezt lehetővé tette. Kun Miklós elmondta, legkésőbb a nyári szezon kezdetére, június közepére szeretnék átadni a vendégeknek a megújult dögönyözős medencét.

Tizenegy, többségében energetikai projekt fut párhuzamosan a Gyulai Várfürdőben. Ezek közül a legnagyobb a hőközpont kialakítása az 50 méteres versenyuszodánál. Céljuk az, hogy a jövőben ne gázzal, hanem termálhővel tudják fűteni a létesítményt egész évben. Ehhez azonban a városon át kell vezetni a Kétegyházi úton található, négyes számú termálkút vizét. Kun Miklós kiemelte, a szerződést már megkötötték, az anyagbeszerzés folyamatban van. A tervek szerint nyárra kiépítik a csővezetéket, ezután pedig hozzá tudnak majd kezdeni a hőközpont kialakításához. Az a cél, hogy szeptember közepétől termálhővel fűtsék a versenyuszodát.

A reumatológiai épületre a héten írják ki a közbeszerzést. Ez azt jelenti, hogy a munkálatokhoz még a tavasz folyamán hozzákezdenek. A reumatológia épületébe átkerül a gyógyászat egy része, annak a helyén pedig bővül az öltöző kapacitás. Céljuk az, hogy az öltözők elkészüljenek 2024 decemberére, amikor igazán nagy vendégforgalommal szembesülnek.  Emellett bővül közel 180 négyzetméterrel a pihenőtér, lesz egy új étterem a főépületben, ezáltal egy teljes belsőépítészeti megújulás lesz.

Kun Miklós hangsúlyozta, egyenlőre sokkal jobbak a vendégszámok, mint ahogy azt prognosztizálták. Az emelt árak ellenére is az elmúlt hat év legjobb adatai születtek februárban, emellett a január is erős volt.

Nézze meg ezt is:

Új módszer az öntözésben

  Nemrégiben húsz öntözőzsákot helyezett ki a város közterein a Gyulai Közüzemi Kft. A kísérleti …