Március 6-án megkezdődött a nevezés Magyarország első bonbon versenyére.
Az immáron 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényének célja a pálinka és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése.
A Brillante pálinka és párlatversenyhez hasonlóan ehhez a megmérettetéshez is egy versenyszabályzatot készítettek a szervezők, valamint a szakmai zsűri egy 50 pontos rendszerben fogja bírálni a beérkezett bonbonokat. A főbb értékelési szempontok között szerepel a megjelenés, esztétika, szerkezeti felépítés. Emellett a krémesség-fűszerek-alkohol komplexitás, a kreativitás, egyediség, innováció, valamint az összbenyomás, harmónia.
Két kategóriát hirdettek meg a megmérettetésre. Az egyik a krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbon, 8-12 gramm súllyal. A másik pedig a pálinkafesztivál idei év gyümölcse a meggyből, meggypálinkával készült bonbonjai. A pálinka és párlatversenyhez hasonlóan arany, ezüst és bronz minősítést kaphatnak az édességek.
Május 27-én egy szakmai programmal is készülnek a szervezők “Hungarikum és Afrodiziákum mámoros találkozása” címmel.
A bonbon verseny április 24-én lehet nevezni, az érzékszervi zsűrizés április 27-én lesz.