2024. március 29., péntek
FONTOS

A vállalkozók hatékony támogatásáról tárgyalt a VOSZ Békéscsabán

Válságálló szervezetként jellemezte Takács Árpád a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségét a szervezet harmincötödik, jubileumi évében Békéscsabán rendezett taggyűlésen.

A szerda délelőtti eseményen Békés vármegyei főispánja a felek között 2019-ben megkötött együttműködési megállapodás jelentőségét hangsúlyozta. Emlékeztetett, nem sokkal azután, hogy ezt aláírták, a koronavírus járvány miatt veszélyhelyzetet hirdettek, és a háború miatt most is sok problémával kell szembenézni, azonban a közös erőfeszítések eredményre vezetnek, ahogy 2020-ban a covid hatásait is sikeresen kezelték a kormányzat gazdaságvédelmi programjának hathatós támogatásával.

Sok olyan kérdés van, melyre választ kell találni, hangsúlyozta Perlusz László. A VOSZ főtitkára úgy fogalmazott, elindult idén egy olyan program, mely arról szól, hogy van VOSZ válasz. A szervezet sok megkeresést kap a vállalkozóktól, ezekre a felvetésekre egyre inkább kíváncsi a kormányzat is ezekre a felvetésekre. Ilyen a vállalatok hosszabb távú energiaenergiaellátása, az árstop kivezetése a szociális szempontok figyelembe vételével, illetve a digitalizáció helyzete.

Az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke hangsúlyozta, legfontosabb feladatuk, hogy támogatást nyújtsanak a vállalkozóknak, ezt pedig az érdekképviselet útján, a szolgáltatások révén, illetve az egyre erősödő vállalkozásfejlesztés segítségével szeretnék minél teljesebbé tenni.

A programon Nagy Mihály László, a VOSZ Békés vármegyei elnöke a térségi szervezet munkájáról számolt be a megjelenteknek.
 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …