2024. február 23., péntek
FONTOS

Kormányablakot létesítettek Eleken

Kovács József országgyűlési képviselő, György István területi közigazgatásért felelős államtitkár és Takács Árpád főispán vágta át a szalagot csütörtök délelőtt Eleken, az ország 315. kormányablakának átadó ünnepségén.

Az eseményen Kovács József emlékeztetett, a második Orbán kormány idejen kezdődött a közigazgatás átalakítása, ekkor Kormányablakokat hoztak létre, és míg korábban voltak olyan ügyek, melyeket a járási-, megyei-, régiós központokban, vagy akár csak Budapesten lehetett elintézni, addig ma már szinte mindent helyben meg tudnak oldani.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hangsúlyozta, az elmúlt években hosszú évtizedek óta nem látott változások történtek e területen. Mindez gazdasági versenyképességi tényezőként is értékelhető, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy hazánkban nagyobb a növekedés üteme mint az EU-ban. Ebben a növekedésben a közigazgatás sikeres átalakítása is tetten érhető.

György István hangsúlyozta, az országban az eleki a 315. kormányablak, vagyis túlzás nélkül állítható, hogy az emberek mostmár tényleg helyben intézhetik ügyeiket. Minderre szükség is van, hiszen évente országszerte közel 15 millió ügyet indítanak el.

 

Nézze meg ezt is:

Húsz éve szentelték püspökké Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspököt

Kiss-Rigó Lászlót II. János Pál pápa 2004. január 24-én pudenzianai címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti …